Νίκος Καρεκλάς
Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος / MSc Ιατρική του Ύπνου

Είμαι ειδικευμένος πνευμονολόγος – φυματιολόγος, με πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια (Ιταλία) και διατηρώ ιατρείο στο Βόλο . Από το 2012 έως 2017, ειδικεύτηκα στην πνευμονολογία και φυματιολογία στο νοσοκομείο ‘Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’ , που αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος της Βορείου Ελλάδας στην Α’ πνευμονολογική κλινική και στη μετέπειτα πνευμονολογική κλινική του ΕΣΥ, στα τμήματα: Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, εξωτερικό ιατρείο άσθματος, ιατρείο μελέτης ύπνου, ιατρείο φυματίωσης και ιατρείο νευρομυϊκών παθήσεων, στο βρογχοσκοπικό τμήμα του νοσοκομείου, την Α΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη Β΄ παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

Παράλληλα, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ” Ιατρική του ύπνου”, στο τμήμα της ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και συμμετείχα σε πλήθος δημοσιεύσεων και συνεδρίων με θέματα που αφορούν την αναπνευστική λειτουργία, τον ύπνο και τους νοσηλευόμενους στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τέλος είμαι μέλος της Ελληνικής και Πανευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος, καθώς και της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας.

Eίμαι παντρεμένος με την MSc Ψυχολόγο Μαρία Μπούγια και έχουμε μία κόρη!

Υπηρεσίες
Υπηρεσίες
Υπηρεσίες
Ιατρείο διακοπής καπνίσματος
Διερεύνηση και αντιμετώπιση βήχα
Διάγνωση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων (ΧΑΠ, Βρογχικό Άσθμα, βρογχεκτασίες, φυματίωση, καρκίνος πνεύμονα, πλευριτικές συλλογές κτλ)
Σπιρομέτρηση προ και μετά βρογχοδιαστολής (δυνατότητα κατ’ οίκον σπιρομέτρησης)
Εφαρμογή και ρύθμιση Μη Επεμβατικού Μηχανικού Αερισμού (C-PAP και Bi-PAP)σε χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις
Συνταγογράφηση φαρμάκων και παραπεμπτικά εξετάσεων για όλους τους φορείς
Αντιμετώπιση λοιμώξεων αναπνευστικού
Εμβολιασμοί
Διαταραχές αναπνοής στον ύπνο (νυχτερινή οξυμετρία κατ' οίκον , παρακολούθηση και καταγραφή κατά τη διάρκεια του ύπνου, του οξυγόνου του αίματος και του καρδιακού παλμού) καθώς και εκτίμηση ποιότητας του ύπνου και ημερήσιας υπνηλίας
Διενέργεια Mantoux